Normat e interesit per depozita Prill 2014

Normat e interesit per depozita Prill 2014, analize nga te dhenat e BSH

Analiza eshte kryer me te dhenat e ofruara nga Banka e Shqiperise por me disa perpunime te vogla per thjeshtezimin e publikut. Lista e bankave te analizuara jane si me poshte:

Alpha Bank Albania AB
Credins Bank CB
Crédit Agricole Bank (Albania) CAB
Credit Bank of Albania CBA
First Investment Bank Albania FIB
International Commercial Bank ICB
Intesa Sanpaolo Bank of Albania ISB
National Commercial Bank NCB
NBG Bank Albania NBG
Procredit Bank PCB
Raiffeisen Bank RB
Societe Generale Bank Albania SGB
Tirana Bank TB
Union Bank UB
United Bank of Albania UBA
Veneto Banka VB

 

Kliko
 Shkon ne bankieri.com dhe na suportoni duke klikuar ne artikuj

 

Gjate analizes se tabelave ngjyrosja e tabeles shpreh vlerat si me poshte:

Gjate grumbullimit te te dheneva jane bere disa perllogaritje te thjeshta si:

– Ne BSH publikohen 3 lloj tip interesash per depozita standarte, per dep me shume minimale dhe dep me shume maksimale. Per thjeshtezim eshte marre depozita me shume minimale dhe mesatare pasi keto 2 depozita jane qe ofrohen ne mase. Nuk duam te sjellim ketu norma prefrenciale te cilat jane vetem per kliente specifik ose nje % te vogel te popullates.

– Gjithashtu edhe depozitat me shume se 2 vjecare nuk jane marre ne konsiderate

– Depozitat per bizneset nuk jane marre fare pasi mund te analizohen ne nje artikull te dyte.

Bankat kryesore te cilat kane nje norme interesi kompetitive per llogarite dhe depozitat ne lek jane si me poshte: 

 

Persa i perket depozitave, situata eshte pak me ndryshe.

Bankat me interesin me te larte jane: 

1 Fibank

2. Procredit bank for TD 24 months.

 

For EUR Terms Deposit the figure is as below:

eur deposit march 2014

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.