Normat e interesit per depozita – Individe

Normat e interesit per depozita – Individe – Dhjetor 2013

Sipas politikave te bankes se Shqiperise normat e interesit per depozita si per individe ashtu edhe per kompani kane rene ndjeshen. Nepermjet kesaj politike, BSH ndermerr nje nisem per te ulur koston e depozitave per bankat e nivelit te dyte si edhe per rrjedhoje te nxise kredidhenien ne sistem me nje norme interesi me te ulet. Me poshte jane disa norma interesi per individe marre nga publikimet e bankave neper dege si edhe publikimet e marra nga BSH. Kini parasysh qe normat e interesi jane ato norma te llojit te depozites me interesin me te mire per klientet, bankat mund te kene shume lloje depozitash. Kini kujdes qe ne disa banka nuk ofrohen me depozita ne monedhen GBP. Sipas grumbullimit të informacionit Fibank rezulton me normën e interesit më të mirë për sa i përket monedhës EUR, dhe normë gjithashtu të mirë edhe për monedhën e Lekut.

Raiffeisen Bank:

Norma:  Monedha:
3% LEK
1.7% EUR
0.9% USD
1.7% GBP
0.7% CHF

Intesa Sanpaolo Bank*:
Për shuma mbi 5 milion lek

Norma:  Monedha:
3,15% LEK
1,9% EUR
1,2% USD
1,7% GBP

BKT*:

Për shuma mbi 2,5 milion lek

Norma:  Monedha:
3,50% LEK*
1,75% EUR
2,00% USD
1,20% GBP
0,75% CHF

Për llogari rrjedhëse BKT ofron një normë interesi në normën 0,1% për të gjitha monedhat

Credins Bank*:

Për shuma mbi 1 milion lek

Norma:  Monedha:
3,60% LEK
2,40% EUR
2,00% USD
1,20% GBP
0,70% CHF

Procredit Bank:

Norma:  Monedha:
3,30% LEK
1,05% EUR
1,25% USD

Tirana Bank:

Norma:  Monedha:
3,20% LEK
1,60% EUR
1,50% USD

Fibank:

Norma:  Monedha:
3,8 % LEK
3,00% EUR
2,25% USD

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.