Analize e të dhënave fianciare të Bankave, Nëntor 2013,

Analize e të dhënave fianciare të Bankave, Nëntor 2013, Të dhëna të paudituara!

Ne kuader të publikimi të të dhenave të fundit nga Shoqata e Bankave të cilën mund ta gjeni ketu jam munduar të bëj nje renditje (më tepër se analizë) të përgjithshme. Siç dihet të dhënat financiare nga bankat janë të pa audituara si edhe të publikuar nga shoaqata.

*** Përllogaritjet janë ndryshimi midis 3 mujorëve ose më saktësisht rritja e 6 muajve të fundit.

1. Rritja e kredive është një shtyllë kryesore e përfitueshmërisë së një banke, Banka Credins është banka me kredidhënien më të lartë si edhe Tirana Bank është me uljen e nivelit të kredisë, që besoj vjen nga provigjonimet e shumta që mund të kenë.  Gjithashtu Fibank, (ku unë punoj) duket që ka ritme të mira, sigurisht dhe një potencial akoma më të madh.

Renditja Rritja e Kredive (Total) EUR
1 Credins Bank    20.398.809
2 Veneto Banka    11.958.149
3 Societe Generale Albania      9.542.619
4 Banka Kombëtare Tregtare      8.398.965
5 Fibank Albania      3.354.275
6 Intesa Sanpaolo Bank Albania      3.061.057
7 NBG Bank Albania      2.497.135
8 United Bank of Albania         359.087
9 Union Bank         102.063
10 Alpha Bank Albania                 –
11 Credit Bank of Albania                 –
12 International Commercial Bank     (1.363.016)
13 ProCredit Bank     (2.458.304)
14 Credit Agricole     (5.790.006)
15 Raiffeisen Bank Albania   (46.231.250)
16 Tirana Bank   (70.648.579)

2. Niveli i depozitave gjithashtu është në një nivel të kënaqshëm për shumicën e bankave, banka të cilat janë me vlera negative janë banka të cilat me shumë mundësi kanë investuar një pjesë të mirë të depozitave në investime të ndryshme.

Renditja Rritja e Depozitave (TOTAL) EUR
1 Banka Kombëtare Tregtare         85.710.289
2 Credins Bank         45.687.429
3 Fibank Albania         39.731.616
4 Intesa Sanpaolo Bank Albania         36.791.355
5 Tirana Bank         28.054.842
6 Veneto Banka         26.665.034
7 NBG Bank Albania         19.804.593
8 Societe Generale Albania         17.207.908
9 Union Bank         13.551.596
10 ProCredit Bank           7.682.207
11 Credit Agricole           3.597.671
12 United Bank of Albania            (230.522)
13 International Commercial Bank         (1.485.311)
14 Raiffeisen Bank Albania        (94.908.292)
15 Alpha Bank Albania
16 Credit Bank of Albania

3, Dhe së fundmi niveli i fitimit të bankave për këtë periudhat e vitit 2012 dhe tremujorët e vitit 2014.

FITIMI NETO në LEK 

Renditja FITIMI NETO Q3 Q1, Q2 & Q3 Viti 2012
1 Raiffeisen Bank Albania   1.330.556.706       4.237.134.486   5.190.580.623
2 Banka Kombëtare Tregtare     755.755.955       2.897.249.085   3.314.309.157
3 Intesa Sanpaolo Bank Albania     444.320.683       1.344.074.735     797.837.621
4 Credins Bank     278.018.621          425.811.365     645.293.782
5 Societe Generale Albania     156.821.118          508.307.821     393.267.469
6 Union Bank       38.310.104          123.056.986       48.734.121
7 Fibank Albania       34.554.143            92.621.593       99.726.568
8 NBG Bank Albania       33.324.000          182.942.000       60.196.000
9 Veneto Banka       16.544.281          131.776.955       86.232.127
10 International Commercial Bank        (7.714.384)            14.138.759       24.829.194
11 United Bank of Albania      (13.654.395)            11.121.070
12 ProCredit Bank    (103.636.547)         (189.396.410)       59.824.348
13 Credit Agricole    (142.167.718)         (336.919.596)    (692.776.398)
14 Tirana Bank    (681.483.739)         (595.357.824)       47.191.406
15 Alpha Bank Albania       72.966.671
16 Credit Bank of Albania      (87.706.715)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.