Pasqyrat financiare te Sistemit Bankar – Statistika te viti 2013

Pasqyrat financiare te Sistemit Bankar – Statistika te viti 2013

Shoqata e Bankave publikon pasqyrat fianciare te bankave per tremujorin e fundit te vitit 2013 si edhe te dhenat e agreguara te sistemit deri me Shkurt 2013. Sipas ketyre te dhenave Sistemi Bankar qendron i mire kapitalizuar dhe i qendrueshem, por disa nga pasqyrat tregojne renie.

Për artikullin e plote ndiqni ne faqen tone ne Anglisht: http://www.bankieri.com/albanian-banking-systems-financial-statements-statistics-for-2013/

Asetet e sistemit jane rritur gjate vitit 2013 me perafersisht 31 milion lek ose me 0.3% duke arritur 1.2 milliard ane fund te vitit.

Ne fund te vitit 2013 asetet  totale te industrise bankare arrijne afersiht 9,134 miliarde eur ne fund te vitit, pavarsisht se bankat i kane rritur asetet e tyre kete vit per vetem me 3 milion Eur. Ulja me e madhe te aseteve ne bilancet bankave eshte ajo e Raiffeisen Bank dhe Credit Agricole. Nje banke e cila ka pasur sukes patjeter ka qene BKT, Credins dhe Intesa Sanpaolo bank Albania.

net increase in Loans

Burimi: Albanian Association of Banks

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.