Normat e interesit te Bankes se Shqiperise

NORMAT E INTERESIT TË INSTRUMENTEVE TE BANKËS

Në këtë rubrikë jepen interesat aktualë të instrumenteve të politikës monetare të aplikuara nga Banka e Shqipërisë në marrëdhëniet e saj me bankat e nivelit të dytë. Gjithashtu publikohen edhe interesat e tregut ndërbankar të parasë – TRIBID dhe TRIBOR. TRIBID-i dhe TRIBOR-i janë mesatare e interesave të kuotuar nga bankat e nivelit të dytë për pranimin dhe për vendosjen e depozitave në tregun ndërbankar të parasë. Përveç përqindjes aktuale në këtë rubrikë do të gjeni edhe historikun e tyre.

Informacione të mëtejshme për ecurinë e përgjithshme të treguesve monetarë në Shqipëri, do të gjeni nëbazën e serive kohore.

Normat e interesit të Bankës së Shqipërisë
Marrëveshje riblerje njëjavore (Repo)
Marrëveshje riblerje njëjavore Norma bazë 3.75 %
Normat e interesit të depozitave
Depozita njëditore Norma bazë minus 1.75% 2.00 %
Normat e interesit të kredive
Kredia njëditore Norma bazë plus 1.75% 5.50 %
Interesi i remunerimit të rezervës së detyrueshme
Në lekë 70% e normës bazë të Bankë së Shqipërisë 2.62 %
Në euro 0 0.00 %
Në usd 0 0.00 %
Interesat në tregun ndërbankar të parasë
TRIBID ‘Interesi i kërkuar për pranimin e depozitave’
o/n njëditor 2.98 %
1W njëjavor 3.39 %
1M 1-mujor 3.57 %
3M 3-mujor 3.96 %
6M 6-mujor 4.41 %
12M 12-mujor 5.13 %
TRIBOR ‘Interesi i ofruar për vendosjen e depozitave’
o/n njëditor 4.46 %
1W njëjavor 4.23 %
1M 1-mujor 5.32 %
3M 3-mujor 5.99 %
6M 6-mujor 6.28 %
12M 12-mujor 6.71 %

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.