Kredi për Shtëpi

Situata aktuale me kreditë hipotekore në Shqipëri për te gjithë ata që duan një kredi për shtëpi!

Me rënien e normave të interesit dhe në çmimet e pronës së paluajtshme kreditë hipotekare të ofruara nga bankat ka rezultuar edhe në rëni të normave të interesit. Kjo situatë është duke i bërë ato gjithnjë e më shumë tërheqëse për klientët. Edhe pse sektori i ndërtimit në Shqipëri nuk është duke pasur treguesit e mirë të performancës, ne mund të themi që sezonit po lulëzon në kreditë që ofrojnë bankat. Sigurisht sistemi vijon vështirësi për shkak të raportit të lartë NPL-ve, dhe vështirësia e gjetjes së konsumatorëve të mirë të mundshëm, por koha është për kredi të normës me një normë të ulët interesi.

 Na ndihmoni duke klikuar (butonin poshte) ne faqen tone ne Anglisht bankieri.com  

Në mënyrë që ju të zgjidhini më lehtë kredinë e duhur ju lutem gjeni më poshtë llojet e kredive dhe ofertat e fundit të ofruara nga çdo bankë. Nëse ju nuk e shihni bankën tuaj me siguri nuk është sepse nuk ka ndonjë informacion në faqen e tyre apo nuk ofrojnë kredi shtëpi. Ju lutemi të na njoftoni nëse ju mendoni se ne duhet të shtojmë diçka. Lista e mëposhtme do t’ju ndihmojë të krahasoni kredi hipotekare mes bankave dhe për të gjetur kredinë më të përshtatshme për ju.

1. Raiffeisen Bank: http://www.raiffeisen.al/individe/kredia-hipotekore/

2. Societe Generale Albania http://societegenerale.al/al/housing-and-reconstruction-loan/

3. Alphabank http://www.alphabank.al/en/PRODUCTS/INDIVIDUAL/LOANS/housing-loan/Housingloansecuredwithmortgage/

4.Banka Kombëtare Tregtare http://www.bkt.com.al/Kredia-Shtepia-e-Lumtur.aspx

5. Fibank http://www.fibank.al/sections/loans/m/29-20-mortgage-loan-5-stars/

6. Tirana bank http://www.tiranabank.al/dokumenti.asp?id=1743&kujam=Kredite&menu=6

7. Unioni Bank (Fletushke)

8. NBG Kredi http://www.nbgbank.al/contenti.aspx?idd=563&id=556&gj=

Se shpejti mund te perpilojme edhe nje tabele mbi krahasueshmërinë e kredive por kjo gjë është pak e vështirë për disa arsye:

– Bankat nuk i kanë të plota informacionin për kreditë dhe nuk është gjithmonë 100% transparent.

– Normat e interesit ose janë preferenciale, dhe nuk paraqesin normat për aplikantët në mase, ose aplikantët standartë por vetëm një grup të caktuar vetë nga banka.

– Të dhënat që publikohen në faqet e bankave ose të dhënat 3 mujore të publikuara në faqen e BSH janë jo të përditësuara.

Sidoqoftë për çdo pyetje komentoni më poshtë.

-Bankieri.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.